Piac utca, Debrecen

Posted on

 

Feladat:/Task: Egészítse ki a szöveget a megadott szavakkal!/ Complete the text with the words given.

előadás, nyarán, és, előtti, található, város, koncerteket, utca

 

PIAC UTCA, DEBRECEN

A széles főutca, a Piac a. ………………. a vasútállomástól a Nagytemplomig vezet. A Kossuth utcától a Nagytemplomig terjedő szakaszt Piac utca, DebrecenKorzóvá alakították.

Ezután látható a Megyeháza b. ……………. a régi Városháza, valamint a kereskedőházak. A főutca a rendszerváltozáskor kapta vissza eredeti nevét, amely korábbi funkciójára utal: valamikor piac működött itt, ez volt a c. …………… mindennapi életének központja. 2000 d. ………… kezdődött el az átalakítás, amelynek legfontosabb eleme a Nagytemplomtól a Kossuth utcáig terjedő szakasz sétálóutcává alakítása volt.

Új kezdeményezés a Cívis Korzó, amely képző- és népművészeti vásárral egybekötött szórakoztató fesztivál. Nyaranta tíz hétvégén várja a debrecenieket és a vendégeket, helyszíne a Piac utca Nagytemplom e. ………………… része, a korzó. Napközben sportversenyek szórakoztatják a látogatókat, esténként rock f. …………….. rendeznek, de van itt filmvetítés, színházi g. ……………. utcabál is.

A központban h. …………………. az Aranybika Szálloda, melyet Hajós Alfréd olimpiai bajnokunk tervezett, valamint a nemrég megnyílt Szabó Magda Könyvesbolt.

Megoldás:/Solution:

a. utca

b. és

c. város

d. nyarán

e. előtti

f. koncerteket

g. előadás

h. található