Zempléni kalandpark

Posted on

 

Feladat:/Task: Olvassa el a szöveget, majd döntse el, hogy a kijelentések igazak vagy hamisak!/Read the text, then decide if the statements are true or false.

 

Zempléni kalandpark, Sátoraljaújhely

 

A komplex turisztikai látványosság kelet-közép-európai szinten is egyedülállónak számít. Nemcsak télen, hanem nyáron is pihenési Zempléni kalandparklehetőségeket kínál a turisták számára. A Kalandpark területén az év 365 napján síiskola működik, ezzel is segítve a vendégeket. A Magas-hegy turistautak találkozóhelye, több felé indulhatunk a gyönyörű Zemplén tájaira.

 

Libegő
Sátoraljaújhely városa büszkélkedhet Magyarország leghosszabb ülőszékes libegőjével. A libegő pálya hossza 1332 méter, tengerszint feletti magasság 250-480 méter, és közel 200 utast tud szállítani.

Bob
2275 méteres hosszúságával az ország leghosszabb bob pályája. Egy abszolút biztonságos bob kocsival történik a lecsúszás. Minden utas önállóan irányítja a bobot, amely 37 km/órás sebességnél automatikusan lefékeződik, ezzel is garantálva a csúszás biztonságát.

Kalandtúra
Kalandtúra Parkunkban 4 db, különböző nehézségi fokú kalandtúra pálya várja az idelátogató gyermekeket és a kalandvágyó felnőtteket egyaránt.

Kilátó
A Magas-hegy csúcsán lévő kilátóból szép panoráma tárul elénk, a hegyek, Sátoraljaújhely városa, Hegyalja, a Bodrogköz és Szlovákia felé.

 

Kijelentések:/Statements:

1. A kalandpark csak nyáron kínál pihenési lehetőséget.  IGAZ/HAMIS

2. A kalandparkban egész évben síiskola működik.  IGAZ/HAMIS

3. A bob pálya hosszúsága: 1332 méter.  IGAZ/HAMIS

4. A Kalandtúra parkban lehetnek felnőttek és gyerekek is.  IGAZ/HAMIS

5. A kilátó a Kopasz-hegy csúcsán található.  IGAZ/HAMIS

Megoldás:/Solution:

1. hamis, 2. igaz, 3. hamis, 4. igaz, 5. hamis

One thought on “Zempléni kalandpark

  1. Wilhelmina

    I like the helpful info you supply in your articles. I will bookmark your blog and check again here frequently.
    I am sure I’ll learn a lot of new stuff here! Good luck for the following!

Comments are closed.